Halsbånd eller sele?

Vi selger mye seler for tiden. Seler brukes ikke bare til trekk, spor eller andre arbeidsoppgaver, men flere og flere foretrekker å bruke seler til vanlige gåturer. Ei sele minsker belastningen på halsen og fordeler trykket over større flater. Dette kan føre til mindre belastningsskader på nakke og rygg, samt at det reduserer trykk i øyne og press mot skjoldbrukskjertelen.

Ei sele kan slik redusere skaderisikoen vektet opp mot bruk av halsbånd. Likevel er det viktig at hunder er vant med, og kan bruke halsbånd, da de kan komme i situasjoner hvor de må bruke slike. Et eksempel er hos veterinær eller ved rehabilitering, hvor hunden må mønstres i halsbånd for at riktig hjelp skal kunne gis.

Ei hvilken som helst sele er heller ikke nødvendigvis bra for din hund. Alle rasene har forskjellige fasonger, og ei sele som sitter feil kan gi både belastningsskader på muskulatur og skjelett, samt gnag på pels og hud.

Fysikalske behandlere for hund anbefaler variasjon. Det optimale vil være å ha flere forskjellige seler å bytte mellom, slik at belastningen ikke blir den samme bestandig.

Her er søte Candy med sin splitter nye Ruffwear Front Range sele. Dette er en stødig sele med gode justeringsmuligheter for god passform, av høy kvalitet. Man kan velge mellom å klipse hunden fast på ryggen eller i front, og det er muligheter for å feste lys eller id-brikke på selen. Det finnes også matchende kobbel til denne selen. Disse kan finnes i vår nettbutikk. I vår butikk på Kvaløya har vi et godt utvalg av seler, og du kan ta din firbeinte venn med for å prøve. Slik kan vi finne riktig sele til din hund.

Uavhengig av om man velger å bruke halsbånd eller sele, anbefaler vi at hunden trenes til å gå pent i band, slik at unødvendige skader kan reduseres til et minimum. Dette er et tema vi kommer inn på, både på valpekurs og hverdagslydighetskurs hos oss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s