Hund og kløv

Å lære en hund å bære kløv er både praktisk for deg og bra for hunden. Mange hunder synes det er morsomt og motiverende å ha en jobb å utføre, samtidig som hunden bygger muskler og styrker forkroppen.

IMG_8145+copy

Som tommelfingerregel burde ikke hunden begynne å bære kløv før den er passert to år, for å unngå unødige belastningsskader. Når hunden er gammel nok kan man starte med en tom kløv. Dette for at hunden skal bli vant til kløven før man begynner å legge vekt i den. Når hunden er komfortabel med kløven kan man gradvis begynne å tilføre vekt, og da er det viktig at det er lik vekt i begge veskene. Dersom hunden skal bære sine egne matrasjoner er det derfor lurt å pakke hver matrasjon i to slik at man får redusert like mye vekt i begge veskene ved hvert uttak. En godt trent hund kan, i teorien bære opp til halvparten av sin egen vekt, men det er heller få hunder som kommer dit. En grei regel er å tenke at hunden skal klare å bære 25% av sin egen vekt, men også det må trenes opp gradvis.

Det er svært viktig at kløven sitter godt på hunden for å unngå feil belastning og gnag på pels og hud. Vekten bør være fram og inn mot hunden, samtidig som kløvveskene ikke må ligge for tett mot hunden slik at de kan gnage under bevegelse. En kløv som det er beregnet at hunden skal bære en del vekt i burde være såpass lang at den vil nå bakken dersom hunden legger seg ned, slik at den får avlastning ved hvile.

Det finnes svært mange kløver på markedet, men det viktigste er at den passer hundens fasong, og at den møter ditt behov. I vår butikk har vi flere forskjellige kløver, men favorittene er uten tvil de som kommer fra Ruffwear. Her møter funksjonalitet god kvalitet og passform, og de forskjellige kløvene fyller de fleste behovene innenfor feltet kløving.

Apporach pack:
Ruffwears approach pack er den perfekte dagstur kløven. Den integrerte selen muliggjør perfekt passform, da den er justerbar både rundt halsåpningen og midjen. Kløven er designet for å bære vekten fremover og innover, slik at ideell vektdistribusjon sikres. Den er laget i et slitesterkt nylonmateriale med refleksdetaljer. Handtaket på ryggen gjør at man enkelt kan hjelpe hunden over hindringer i terrenget.

 

Comuter pack:
Ruffwears Commuter Pack er en allround kløv som er inspirert av vår urbane livsstil med sitt klassiske utseende. Kløven er designet for at vekten skal bæres fremover samtidig som den har en god passform med sin integrerte sele. Kløven er laget av et slitesterkt materiale og er justerbart i både halsåpningen og rundt midjen. Dette er en kløv som passer de fleste raser og er like god på tur i skog og mark som den er i byen. Et praktisk handtak på hundens rygg gjør det enkelt å hjelpe hunden over hindringer i terrenget, mens frontfestet kan brukes for å unngå at hunden trekker på tur.

 

 

Palisades pack:
Dette er den ultimate selen for lange turer i fjellet, gjerne over flere dager. Sadelveskene kan tas av og kløven er slik også en sele. Selen er justerbar og sikrer god og komfortabel passform, samt riktig vektdistribusjon. Kløven er laget i et slitesterkt nylonmateriale med refleksdetaljer og med en lav egenvekt. Et praktisk handtak på hundens rygg gjør det enkelt å hjelpe hunden over hindringer i terrenget. Det medfølger også to sammenleggbare vann-blærer.

 

Disse kløvene kan bestilles i vår nettbutikk, eller man kan komme innom vår butikk på Kvaløya dersom man ønsker å se produktet og kanskje prøve kløven på.

Velkommen!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s