Er hunden din synlig nok i mørket?

Nå som mørketiden for alvor har innhentet oss får vi mange forespørsler om vi har diverse refleksartikler til hund. Det har vi så klart! Hvilken type refleks du burde ha til din hund avhenger av hvor dere ferdes. En tur på gangfelt i opplyste gater krever, naturlig nok, ikke like mye refleks som turer langs trafikkerte veier uten veilys. Dersom du ønsker at hunden skal være godt synlig også uten at man er avhengig av for eksempel billykter for å vises, kan det vært lurt å feste lys på hunden, i tillegg til vanlig refleks.

Disse to damene har på seg Short-selen fra Zero DC med integrert refleks. Selen alene gir dem god synlighet i møte med en ekstern lyskilde. I dette tilfellet en hodelykt. Likevel burde de hatt mer refleks dersom dette var en tur i traffikerte områder.

En god refleksvest burde ha mye refleks og sitte stødig på hunden. Et vanlig problem med refleksvester er at de rett og slett har for lite refleks. Selv om hele vesten er signalgul vises den dårlig i mørket. Et annet vanlig problem er at vesten glir ned på siden av hunden, noe som igjen fører til at halve hunden mangler refleks. Denne refleksvesten har mye refleks, både på sidene og oppå, den er laget i et vanntett materiale som sitter stødig på hunden. Det er justeringsmuligheter både i front og under magen. Det finnes også en hempe til å feste for eksempel lys på ryggen.

K-nite har mange gode refleksartikler, og hos oss får du blant annet kjøpt dette reflekterende kobbelet, og dette lyset som man kan feste på de fleste typer kobbel.

Hundene på denne filmen har på seg et blinkehalsband som gjør dem synlige også uten en ekstern lyskilde. Halsbandene kan klippes i den lengden man ønsker og man kan bestemme selv om man ønsker at de skal blinke eller ha et konstant lys. Kommer i flere forskjellige farger.

Dette lyset kan festes på halsband, kobbel, sele eller dekken, og det er vanntett. Det er synlig opp til 500m og gjør hunden synlig uten en ekstern lyskilde.

Mange halsband, kobbel, seler og dekken har integrert refleks, men det kan vært lurt å spørre seg selv om dette gjør hunden synlig nok i mørket. Uansett hva du velger tenker vi at mye er best! Det er svært viktig at både du og hunden er godt synlig når dere er ute å går, og én refleksartikkel er sjelden godt nok.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s