Hva er Canine Enrichment?

Det er en kjent sak at hunder trenger fysisk utfoldelse og mental stimuli for å leve et lykkelig og harmonisk liv. Den fysiske utfoldelsen får den gjerne gjennom turer og i lek, mens mental stimuli oppnås gjennom alle aktiviteter der hunden må bruke hodet.

QuestioningDog

Alle hunder av alle raser, størrelser og aldre trenger å få brukt hodet sitt. I en hektisk hverdag er det dessverre ofte en utfordring for mange å nå sammen med nok trening, mens for andre skorter det kanskje på enten kunnskap om, eller interesse for hundetrening. Uansett årsak vil for lite mental stimuli ofte føre til en hund som kjeder seg. Det er alt for mange hunder der ute i de tusen hjem som opplever en lite innholdsrik hverdag, med alt for lite mental stimuli, og som rett og slett kjeder seg. Noen av disse blir hyperaktive, destruktive, rastløse eller til og med slappe og uengasjerte. Disse hundene er det oftere vanskeligere å ha en god innkalling på, og mange kan finne på å lufte seg helt på egen hånd så fort de får sjansen. De kan også finne på å ødelegge ting i huset, eller virker overivrige i møter med mennesker og andre hunder. Klarer man å sørge for at hunden får brukt hodet sitt nok, vil man i mange tilfeller langt på vei få bedre lydighet på hunden, og både hund og eier vil få et lykkeligere liv sammen. Hvordan skal man så klare å dekke hundens behov for mental stimuli, dersom man av en eller annen grunn ikke klarer å fylle det med trening?

download (1)

Både i Amerika og i Europa har Canine, eller Dog Enrichment tatt helt av! Dette er rett og slett aktiviteter som stimulerer din hund mentalt, og som fører til et mer beriket liv, og bedre mental kapasitet hos din hund. Vi og hundene våre lever i Canine Enrichments gullalder, og det har aldri før vært enklere å sørge for at din hund får den mentale stimulien den trenger! Det florerer av diverse aktivitetsleker til hund på markedet, og sosiale medier som Youtube, Facebook og Pinterest er smekkfulle av gode videoer og bilder, ideer og diskusjonsforum for de som ønsker å gjøre en innsats for sin hunds velferd.

Vi i Hundevis ønsker å sette fokus på bedre mental hundevelferd, og ønsker å bidra til at færre hunder som kjeder seg. Derfor har vi tatt inn en rekke aktivitetsleker i vår butikk. Disse kommer i de fleste former og fasonger, og dersom vi mangler noe bestiller vi gjerne inn til deg.

Dog Tornado er en populær aktivitetsleke som utfordrer hunden i flere vanskelighetsgrader. Hunden må flytte på de roterende skivene for å avdekke hulrommene med godbiter i. Dette kan gjøres vanskeligere med å plassere klosser i noen av hulrommene slik at skivene ikke kan roteres fullt i alle retninger.

Leker som har som formål at hundene skal få godbiter ut av dem kommer i alle former, fasonger og vanskelighetsgrader. Noen er laget i så og si udestruerbart materiale for de verste tyggerne, mens andre er av lettere materiale som vi også kan klippe opp for å gjøre enklere dersom nødvendig. Noen er ment for tørre godbiter som hunden skal klare å få ut, mens andre er ment for å fylles med mer klisjete herligheter, og så gjerne fryses for at de skal vare lengst mulig. Husk at selv om vi synes noe kan virke grisete og ekkelt, er det ofte dette hundene setter størst pris på!

 

Et godt, og mye sunnere alternativ til den klassiske leverposteien er ferskfor som for eksempel Hallafoder, eller godbitpølser av 100% kjøtt slik som de populære Meat & trEAT pølsene. Det viktigste er at godisen er god nok til at hunden gidder å jobbe for den, så her kan vi gjerne være kreative! Husk at det er den enkelte hund som bestemmer hva som for den er verdt å jobbe for!

OBS! Når hundene får bruke hodet sitt med problemløsning hvor mat eller godbiter er belønningen, er det viktig å huske å redusere mengden vanlig mat hunden får, da vi ikke ønsker overvektige hunder! Det er også viktig at hunden har tilgang på friskt vann til en hver tid. Hvorfor ikke servere de vanlige måltidene gjennom Canine Enrichment?

OBS!OBS! En hund som har tilgang på leker burde være under observasjon av mennesker. Dette for å unngå at hunden får i seg hele eller deler av lekene.

Vi anbefaler naturligvis at Canine Enrichment kommer som tillegg til trening, og dersom du trenger inspirasjon eller hjelp til å komme i gang med, eller komme videre med, trening, kjører Hundevis mange spennende kurs på vårparten. Følg med på vår hjemmeside under fanen «Hundeskole» og «kurskalender».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s