Dette må du tenke på med hunden i jula

Nå nærmer julen seg med stormskritt, og dessverre er ikke dette alltid en problemfri tid for våre hunder. Midt opp i alt stresset er det noen ting du må passe litt ekstra på, slik at hunden din får en like fin jul som den fortjener.

De fleste vet at hunder ikke skal ha sjokolade, men viste du at det er mange andre matvarer som kan være farlige for våre firbeinte venner? Løk og hvitløk, nøtter, mais, druer og rosiner, avokado og sopp er noen av det man ikke burde servere hunder. Alkohol og koffein er også giftig for hundene, og det samme gjelder matvarer som er tilsatt søtningsstoffet xylitol. Bein fra dyr som begynner på F (fisk, fugl, får) skal man også være svært forsiktig med. Disse er ikke giftige, men spisse beinsplinter kan perforere tarmen og skadene kan i verste fall være dødelige.

Selv om man ikke serverer noe som potensielt kan være skadelig for hunden med vilje, er mange hunder brilliante mat-tyver. I jula er det mye godt som står fremme, og når juleribba skal hvile kan den med fordel plasseres høyt nok til at våre mestertyver ikke får tak i den. Alternativt kan man avgrense hunden fra å nå til der godsakene befinner seg med grinder eller dører.

2600-supergate-hero2__19017.1468606845.1280.1280

For de fleste hunder vanker det litt ekstra godis og snacks i juletiden. Det er hyggelig å la hundene kose seg litt ekstra når vi også gjør det, og dette setter nok de aller fleste hundene pris på. Likevel er det viktig å huske på at godbiter og snacks gjerne er kaloririkt, og det er derfor viktig å huske på å redusere matmengden, og øke mosjonen, når man er rausere på godis enn normalt. Fedme er et stort problem hos mange hunder. Det øker risikoen for diverse sykdommer, samt øker belastningen på skjelettet. Forebygging er nøkkelen, og har man dette i bakhodet, kan man med god samvittighet skjemme hundene litt ekstra bort i julen.

Calvins-Christmas-Cookie-Dog-Treats

Hunder er ikke bare mestertyver når det kommer til mat. Alt for mange hunder havner hos veterinæren etter å ha slukt alt fra barnas leker til nylonstrømpebukser, slips og julegaveband. Ni av ti hundeeiere kjøper julegaver til hundene sine, og dette synes vi er helt topp! Men har du en hund som liker å åpne pakken selv, slik som Gizmo på filmen her, må du huske å ta av julegavebandet, og passe på at ingenting uønsket blir spist i prosessen.

Husk at hundene også trenger ro, og er det mer aktivitet i husholdningen i juletiden setter de fleste hunder pris på å ha en rolig plass å kunne trekke seg tilbake til. Følger man alle rådene over kan man slappe av og nyte julen sammen med våre firbeinte venner. Er du usikker på om din hund har fått i seg noe den ikke burde, ring veterinær og spør om råd. Det er bedre å ringe en gang for mye enn en gang for lite!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s