Vi ELSKER snø! Meeeen…..

Klumper
Bilde lånt fra google

Snøklumper er nok et velkjent fenomen for de med godt pelsede hunder. En pels som isolerer gjennom den nord norske vinteren kan være svært praktisk, da hundene ikke fryser lett. Likevel kan den samme, gode pelsen være til plage for både hunder og eiere.

Hunder med pels, og noen pelstyper spesielt, er utsatte for at snø klumper seg og danner snøballer som henger seg fast i pelsen. Dette er ubehagelig for hunden, da det rett og slett lugger i pelsen. Snøklumper som danner seg under beina er også smertefulle å gå på, og snølaget som ligger rundt hunden kan være med på kjøle den ned.

For mange er ikke det å klippe ned hunden et alternativ, av forskjellige årsaker. For at kvaliteten på utetiden ikke skal bli dårligere for hunden, må da snøklumpene bekjempes på annet vis. Pelsen mellom tredeputene burde klippes korte uansett. Blir de lange vil de, i tillegg til å resultere i snøplatå-sko, gjøre grepet til hunden dårligere, og hunden kan lett gli på hårete ben. Et godt alternativ til snøklumper på resten av kroppen, er en god dress med bein.

Hundevis har fått inn Hurtta Slush Combat Suit som er en vanntett heldress. Materialet er lydløst og blir ikke klamt slik som mange andre tilsvarende dresser. På ryggen er det hull til feste i sele, og dressen er justerbar både i midje og hals, samt rundt bena. Dressen kommer i en variant med lange ben og en variant med korte ben. Dette er en dress som holder hunden både tørr og snøklumpefri, og som også beskytter hunden mot søle og vann i den snøfrie perioden av året. Refleksdetaljene gjør hunden synlig i mørket.

Ønsker du en dress hvis funksjon er å bare beskytte hunden mot klumper er Hurttas Body Warmer det riktige alternativet. Dette er kondomdressen fra Hurttas nye kolleksjon. Den reflekterer hundens egen kroppsvarme og tar slik vare på musklene når hunden er i aktivitet. Dressen er laget av et pustende materiale som er glatt og behagelig for hunden å ha på. Refleksdetaljene gjør hunden synlig også i vintermørket, og med justering i hals og rundt midje finner man den perfekte passform. Dressen kommer i en variant med lange ben og en variant med korte ben. Vi har fått dressen inn i Hundevisbutikken, og vi venter inn flere størrelser i løpet av de nærmeste dagene.

 

Ta gjerne din firbeinte venn med til butikken slik at vi kan finne riktig størrelse og passform. Butikken har åpent alle hverdager 10-16, samt noen annonserte lørdager. For oversikt over lørdagsåpent se her.

Velkommen!

En kommentar om “Vi ELSKER snø! Meeeen…..

  1. Tilbaketråkk: På påsketur med hund – HUNDEVIS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s