Klar for agilitykonkurranse?

Akkurat nå går et av Europas mest kjente hundearrangemener, Crufts-utstillingen, av stabelen i England. I tillegg til at det er en veldig populær utstilling, foregår det blant annet også en agilitykonkurranse der. Løpene streames på Youtube, og det er sikkert flere med meg som synes det er spesielt moro å se hunder og eiere snirkle seg i full fart gjennom en agilitybane. Se gleden hos hundene når de belønnes etter fullført løp og gleden hos eiere som har nådd sine mål.

For noen er målet å komme høyt på resultatlistene, for andre er kanskje målet at hunden skal takle noe eieren vet er vanskelig for den,- og for atter andre er målet kanskje allerede nådd idet de skjønte at de skulle få lov til å gå agilityløp på Crufts. For det er ikke alle gitt å konkurrere på de store internasjonale arenaer. Bak hver startende hundeekvipasje ligger det timesvis med trening.

Før man kan starte i en agilitykonkurranse med hunden sin trenger man veiledning i hvordan man skal trene hunden til å følge førerens handling; hvordan man skal vise den på hvilken måte og i hvilken rekkefølge den skal ta hindrene. Man må også kunne en del om sikkerhet slik at man unngår skader i trening eller konkurranse.

14. og 15 april arrangerer Hundevis vårens siste nybegynnerkurs i agility. Akkurat i tide til at man kan bruke sommeren på å trene opp hunden slik at den kan briljere på Hundevis’ uoffisielle agilitykonkurranse på Hundevisdagen i august! Send mail til marita@hundevis.no for påmelding til agilitykurset. Her kan du se mer om våre kommende kurs.

Vær oppmerksom på at agility er dypt avhengighetsskapende, så ikke gjør det om du ikke er beredt på å få deg en ny hobby 😉

Dagens livesending, men den kan ses i reprise

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s