På påsketur med hund

Nå nærmer påska seg med stormskritt. Ei høytid som er høyt verdsatt blant den gjengse nordmann, med lange tradisjoner for stikkord som påskefjell, utetid, skiturer, hyttekos, isfiske, sol, marsipan og Kvikk-Lunsj. Også våre firbeinte familiemedlemmer er en naturlig del av påskefeiringen. Hundene får ofte være med både på hytteturer, skiturer og alt som hører med. Er vi sånn noen lunde heldige med været tilbringer mange hunder timer på timer ute i den vakre, norske naturen sammen med oss. Dette synes vi er helt strålende, og vi jubler med hundene for ei flott, norsk påskefeiring.

IMG_0982.jpg

Men hva burde du tenke på når du skal ta hunden med på påskefjellet, slik at både du og hunden får maksimal uttelling hele påsken gjennom?

Mange påsketurer er ikke typiske A til B-turer, men inneholder ofte en rast med overnevnte Kvikk-Lunsj og kanskje en appelsin eller to. Da må man tenke på at hundene ofte går fra høy aktivitet til stillstand, og lett kan fryse. Et dekken eller annen bekledning kan hjelpe hunden å holde varmen og beskytter muskulaturen mot potensielle skader. Har du en hund som ikke er fryktelig godt pelset, og rasten skal vare lengre enn det tar å spise en Kvikk-Lunsj og en appelsin, kan det være en fordel at hunden har noe å ligge på som kan beskytte den mot kulden fra snø og is. Et egnet underlag eller en varmepose kan både beskytte mot skader og gjøre kaffepausen langt mer behagelig for hunden.

Skaresnø og bitende kuldegrader kan også svære smertefullt for hundens poter, og potesokker burde være en selvfølgelig del av oppakningen når man skal på vintertur med hund. Er det veldig kaldt kan det også vært lurt å ha med en buff eller hals som kan trekkes over hundens ører for å unngå frostskader. Ørene er av de mest frostskadeutsatte delene av en hunds kropp, og bekledning som holder ørene varme er noe vi ofte glemmer. Et dekken med lang hals kan også gjøre samme nytten. Skulle uhellet være ute må du ikke forsøke å gnikke ørene varme, men kontakte veterinær for riktig behandling.

I tillegg til kulde er snøklumper i pelsen velkjent hodebry for de med pelshunder. Nydelige vinterturer kan bli både smertefulle og belastende for en hund hvis pels nesten virker å tiltrekke seg hvert minste snøkorn. Klumper mellom tredeputene gjør det vondt å gå, og her anbefaler vi at dere klipper pelsen godt ned med en butt saks, slik at det er minst mulig pels som snøen kan feste seg i. Snøklumper i resten av pelsen lugger og er svært ubehagelig for hunden. Dersom man ikke ønsker å gå amokk med saks eller klippemaskin kan en heldress være en god løsning. Les mer om snøklumpproblematikk i et tidligere blogginnlegg her.

Hos Hundevis får du det meste av det du trenger for å legge til rette for en nydelig påskeferie for deg og din hund!

GOD TUR OG GOD PÅSKE!

IMG_1353

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s